Mi is az az író?

Egy olyan fickó, aki kitalál valami történetet, majd leírja tollal egy papírra, vagy egy szövegszerkesztőbe, aztán várja, hogy mások elolvassák.

Ez a meghatározás a legpontosabb.:D

 

Mi még az író?

Történetmesélő...

Legalábbis szerintem az. Történeteket mesél, nem szóban, hanem írásban. Ősi mesterség ez, bár nem olyan ősi, mint a másik, a legősibb (a barlangrajzfestő mielőtt rosszra gondolnátok). A Homo Sapiensnek van egyedül képzelőereje.

Tényleg...

15 000 évvel ezelőtt úgy nézett ki egy nap.

A bőrruhások felkeltek, fogták a dárdájukat, kimentek mamutra vadászni. Közben a csajok otthon maradtak gyűjtőgetni, a nap végén összejöttek, megrakták a tűzet, majd elkezdtek sztorizni a vadászatról, a régi vadászatról.

Néha egy gyerek megkérdezte, hogy miért esik a hó, erre az egyik felnőtt előállt egy mesével neki, hogy kiszakadt a nagy mamut hasa, vagy ilyenek (lehet a gólyamese is ilyen régi), ehhez fantázia és képzelőerő kellett.

A lényeg, hogy kikapcsolódtak.

Ma ez hogy nézz ki?

Fel kell az ember, elmegy dolgozni vagy a suliba, lényeg, hogy itt is a kajáról szól az egész.., hazamegy, megcsinálja a teendőit, utána meg leül a tv elé, megnézi a műsort (de hogy minek), elolvas egy könyvet, vagy megnézz egy DVD-t.

 

Mi itt a lényeg?

A könyvet is írják, a filmek és műsorok forgatókönyveit is írják. Egy történetet mesélnek el írásban.

Tehát mi is az író?

Hát mesélő.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kennethwithaker.blog.hu/api/trackback/id/tr933470499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása