A Cherubionnal a Fülesben barátkoztam meg. Emlékszem, megfogott a dinoszauruszon lovagló rossz bácsi, a hatalmas denevér és az egymással harcoló helikopterek és sárkányok ( valamint a sok meztelen néni).

Még 12 éves voltam. 10 évvel később Cherubionnal újra egy lapozgatós játékkönyvben találkoztam, majd később megvásároltam az Éj Trilógiát, és ott már minden a helyére került.

De mi is a Cherubion?

Nemes István alkotta ezt a poszt apokaliptikus sci-fi és fantasy univerzumot. A történet a távoli jövőben játszódik, a Földön. A világunkat egy űrháború pusztította el, a kontinensek elsüllyedtek. Európa és Amerika darabjai maradtak meg (Cherubion és Amrik). Cherubiont a névadó cherubok lakják (ők különféle állatokból kialakult humanoidok), valamint a három félisten teremtményei. Choler a fekete mágus, akinek a seregében barbárok, élőhalottak és wyernek vannak. Ő Melan robotokból, tankokból és helikopterekből álló hadaival harcol. A háttérben Sang áll. Róla tudni kell, hogy örült. Különféle mitológiai lényeket alkotott a saját szórakoztatására... Persze ők Kevaanar tanítványai. Ő egyfajta messiás a jövőbeli Földön, csak elhagyta a mi kis sárgolyónk. Persze a tanítványai azonnal egymás torkának ugrottak.

Amrikban eemsik (ők az atomháborút túlélő emberekből mutálódtak), valamint majomemberek alkotják, akik rendszeres időközönként rárontanak Cherubionra. A vezérük Ootoak, aki hát... kiérdemelte, hogy vezér legyen. Kentaurszerű a teste, négy karja van, és bazi nagy.

A történet főhőse Leon Silver, ő a mi időnkből került Cherubionba, és egyfajta John Carter szerű utat jár be (Burruoghs világáról még mesélek). Hadsereget vezet, egyfajta világformáló erővé válik. Persze nem spoilerezek...

Miben is érdekes Cherubion?

 

Nemes István mesterien vegyítette a Sci-fi és Fantasy sablonjait. Van itt sötét varázsló, sárkányok, helikopterek minden... Katyvasz az egész, de nem fekszi meg az ember gyomrát. Az első két rész fantasy, de a harmadik részben már feltűnnek az űrhajók és az alakváltó földönkívüliek. Mindenki megtalálja benne a számítását. Aki szereti a fantasyt, a sci-fit, és a poszt apokaliptikus sztorikat.

Akit érdekel a képregény itt elolvashatja.

Aki a könyvekre kiváncsi (jobb a sztorijuk), akkor leszedheti itt, itt, és itt

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kennethwithaker.blog.hu/api/trackback/id/tr693477846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása